Двойно гражданство

Двойно гражданство (известен също като двойно гражданство) се допуска в Обединеното кралство. Това означава, че може да е британски гражданин, а също и един гражданин на други страни.
Не е нужно да се прилага за двойно гражданство. Можете да кандидатствате за чуждо гражданство и да си британско гражданство.
Много страни не приемат двойно гражданство. Проверете с консулството или посолството на страната във Великобритания, за да разберете за законите на тази страна за двойно гражданство.
Не може да има двойно гражданство, ако сте британски предмет или човек британски защитена освен ако не сте британски предмет от Република Ирландия.

Кандидатствайте за британско гражданство
Не е имало промяна на правата и статута на граждани на ЕС във Великобритания, както и граждани на Великобритания в ЕС, като резултат от референдума.
За да получите британско гражданство във Великобритания, кандидатстват за гражданство по нормалния начин.

Пътуване в чужбина
Като двойна национална не можете да получите дипломатическа помощ от британското правителство, когато сте в друга страна, в която държите гражданство.
Например, ако държите и двете британски и китайски гражданство не можете да получите дипломатическа помощ от Великобритания, когато сте в Китай.

Двойно гражданство, брак и деца
Вие не става автоматично британски гражданин, когато се омъжи за човек от Великобритания. Трябва да се прилага като съпруга на британски гражданин.
В някои страни, женен човек се брои автоматично като имащи националността им партньор. Децата могат също автоматично имат гражданство на родителя, дори ако те са родени в чужбина.
Проверете с консулство на страната или висока комисионна в Обединеното кралство, за да разберете за законите на тази страна за двойно гражданство.